Låna pengar till möbler och inredning

Lån till möbler

Intresserad av att låna till möbler? I grund och botten finns det två låneformer: lån utan säkerhet och lån som kräver säkerhet. När någon bestämt sig för att låna pengar till möbler och inredning är det i regel alltid frågan om lån utan säkerhet.

Vad är en bra ränta på ett möbellån?

Många av de olika möbellån som idag tecknas är detsamma som privatlån (även kallat blancolån), det vill säga lån som tas utan säkerhet. Billiga privatlån brukar ha en ränta som hamnar någonstans mellan 3–6% i ränta.

För att få en bra ränta är det viktigt att inte tacka ja till det första låneerbjudandet som dyker upp, utan i stället försöka jämföra räntor och avgifter från flera långivare och banker.

Tänk också på att dina chanser förbättras ju högre betalningsförmåga du kan uppvisa för långivaren i fråga. Har du till exempel flera krediter som du inte använder kan det vara värt att fundera på om du ska avsluta dessa eftersom de kan ha en negativ påverkan på din betalningsförmåga.

Vad krävs för att jag ska få låna till möbler?

För att kunna låna till möbler behöver du vara minst 18 år gammal och ha en regelbunden inkomst. Allra helst ska detta vara en inkomst som inte är bidrag eller studiemedel.

Vidare är det viktigt att det finns gott om utrymme i din ekonomi att i framtiden betala kostnaderna som är förknippade med lånet i fråga.

Är du fri från betalningsanmärkningar, inte dragit på dig allt för många snabblån och också lyckats hålla nere antalet UC-förfrågningar det senaste året är detta alltid någonting positivt när man ska sätta igång och ansöka om möbellån.